Flora

florafoto1 Website Volkstuin Flora
Dahlia- en volkstuinvereniging Flora is een gewone volkstuin waarvan een aantal leden meer nadrukkelijk met dahlia’s bezig zijn..

We hadden onze eerste lokatie in de huidige Tivolistraat tegenover de huidige apotheek in die straat.

Er lag een theehuis met een tuin waarop onze eerste leden hun dahlia’s kweekten.

flni_20081202214229_bFrater Sylvius zaliger was de grote drijfveer voor volkstuinders en hij was ook een grote liefhebber van dahlia’s.

Na een aantal omzwervingen (een akkertje nabij de Groenstraat, in de wijk Groenwoud tegenover Intratuin en de Industriestraat) is onze vereniging terechtgekomen op haar huidige lokatie aan de Baroniebaan, een prachtige bosachtige en rustige omgeving.

 

flni_20081202214100_bDahlia’s zijn lange tijd, met name vlak na de oorlog, zeer geliefde bloemen geweest want je kon er royaal van snijden en ze bleven maar groeien. Het is een echte herfstbloeier.

 

 

 

Tegenwoordig vinden veel mensen het opnieuw weer een mooie bloem. Je hebt ze in zeer veel verschillende fraaie kleuren, vormen en grootte. De knollen in het najaar uit de grond halen, goed droog opbergen maar niet laten indrogen, en het volgende voorjaar, na eventueel scheuren, weer planten

flni_20081202213827_bOnze oudere leden hadden vroeger hart voor de dahliacultuur en maakten er prachtige bloemsierwerken van; er werden tentoonstellingen ingericht en wedstrijden gehouden. Bij onze huidige oudere leden leeft dit gevoelen nog steeds. Prima toch!

Voor volkstuinders die minder zin hebben in het kweken van dahlia’s is er op ons tuincomplex ook ruimte, en ook die tuinliefhebbers zijn bij Flora van harte welkom.

Voor maar weinig kosten kunt u een jaar lang bij ons tuinieren en gezonde groenten kweken, wij verwachten van onze leden dat ze met de tuindiensten meedoen, op de tweede zondag van september houden we Open Dag en op de laatste zaterdag van oktober kunnen er dahliaknollen gekocht worden.

FLORA

 

Home

Contact

Mededelingen

Leden en tuinen

Faciliteiten en regels

Kosten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk