Sint Franciscus

frfoto8 Website volkstuin St.Franciscus
Bloementuin Sint Franciscus ligt in Tilburg-Noord aan het einde van de Mozartlaan. De tuin heeft een eigen website:  volkstuin St.Franciscus

ni_20081202235120_bOp een complex met 94 percelen beleven zo’n 75 leden daar hun hobby: het kweken van veelal bloemen en siergewassen.

De bloementuin is van oorsprong een Dahliavereniging en nogsteeds worden op alle percelen Dahlia’s gekweekt, maar niet alleen Dahlia’s. Tientallen andere soorten bloemen maken van het complex in de lente, de zomer en de nazomer als het ware één bloemenzee.

 

Dat is ook het bijzondere van Bloementuin Sint Franciscus.ni_20081202235258_b

Het telen van groente en fruit is bij Sint Franciscus ook mogelijk. De tuinder kan daar, als hij of zij dat wil, de helft van het perceel voor gebruiken, maar dan niet langs de wandelpaden zodat het karakter van een bloementuin niet wordt aangetast.

 

ni_20081202235425_bJe ziet op het complex geen “huisjes”. Het bakkie koffie ’s morgens is een gezellig groepsgebeuren in de kantine. De saamhorigheid is groot, wat ook blijkt uit de deelname aan allerlei gezamenlijke activiteiten. Natuurlijk is er ook ruimte voor de individualisten.

 

 

ni_20081202235620_bOnze vereniging is na de oorlog opnieuw opgericht als een activiteit van de Katholieke Arbeiders Beweging. Lange tijd werden de Dahlia’s gebruikt om de parochiekerk te versieren. Dat is allemaal voorbij. Ook het traditionele beeld van de volkstuinder is verdwenen: de vereniging heeft niet meer alleen de wat oudere krasse knarren, maar ook veel veertigers, vijftigers en vrouwelijke leden. Zij vormen samen “Bloementuin Sint Franciscus”.

 

ni_20081202235712_b

SINT FRANCISCUS

 

 

Home

Contact

Mededelingen

Leden en tuinen

Faciliteiten en regels

Kosten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk