Vlashof

 

 

 

 

 

 

Volkstuin De Vlashof

In het begin van de jaren tachtig bevonden zich op diverse plaatsen langs de weg tussen Tilburg en Dongen stukken grond die de boeren verhuurden aan mensen die interesse hadden in het telen van groenten en fruit..
In dezelfde tijd begon de gemeente Tilburg daar grote kavels op te kopen om ruimte te maken voor grote bedrijven.ni_20100514211353_bDe gevestigde tuinders waren hierdoor genoodzaakt elders in Tilburg ruimte te zoeken.Nadat men er in de wandelgangen lucht van had gekregen dat de gemeentekwekerij aan de Vlashoflaan zou worden opgedoekt, namen een twintigtal tuinliefhebbers het initiatief om de gemeentekwekerij te huren en om te toveren tot een volkstuin.Al snel na het ontstaan van de tuin legden de initiatienemers waterleiding aan. Enkele van hen zijn zelfs nu nog lid van onze vereniging.

De 95 tuinen werden naar grootte ingedeeld in kavels van
150, 250 en 400 vierkante meter.ni_20100514211556_b

Vervolgens werden er tuinhuisjes gebouwd en werd de volkstuinvereniging “De Vlashof’’’ een feit.

Omdat in die tijd de ontwikkeling van Tilburg Noord met rasse sprongen vooruit ging, waren binnen de kortst mogelijk tijd alle tuinkavels verhuurd en ontstond er zelfs een wachtlijst die er nu niet meer is. Door de fraaie inrichting en mooie ligging is onze tuin zeer aantrekkelijk voor vele volkstuinders.

 

 

ni_20100514211452_bIn 2011 hebben we ons 25 jarig bestaan gevierd tijdens een feestelijke ledenvergadering.

 

 

 

 

 

 

Al met al hopen wij nog lange tijd te kunnen genieten van ni_20100514211531_b
ons mooie plekje aan de Vlashoflaan.

 

 

VLASHOF

 

Home

Contact

Mededelingen

Leden en tuinen

Faciliteiten en regels

Kosten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk